Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Doordenker | Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010

Dementiezorg: van versnipperen naar verbinden

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2010
Auteur:
René Denis

Samenvatting

Voor mij is het beste overzicht van de demen tiezorg in Nederland nog steeds het rapport van de Gezondheidsraad uit 2002. Ik was toen twee jaar lid van de redactie van DENKBEELD en het rapport gaf mij een complete en actueel overzicht van de stand van zaken van de ziekte dementia en de zorg aan mensen met dementia. Een van de belangrijkste conclusies die mij is bijgebleven, is dat de dementiezorg in Nederland sterk versnipperd is. Door gebrek aan coördinatie weten medewerkers van de ene instelling vaak niet wat de mogelijkheden zijn van hulpverleners van een andere organisatie. En dan hebben we het alleen nog maar over de zorg in één en dezelfde stad of region, landelijk is het problem nog veel groter.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010 Naar de uitgave

Autisme bij ouderen

Een beetje vreemd…

Onder de loep: Vrijgevigheid en Alzheimer

Voor het goede doel

Boekenplank

Boekenplank

In de etalage

CADO

Contrapunt

Contrapunt

Boekenplank

Boekenplank