Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013

Immediate dentin sealing

Extra hechtsterkte voor partiële indirecte restauraties

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2013
Auteurs:
Joanne de Roos, PhD Carline van den Breemer, dr. Jappe Buijs, dr. Marco Gresnigt
Belangrijke opmerkingen
Joanne de Roos is tandarts (Groningen, 2013) en werkzaam in een algemene praktijk.
Carline van den Breemer is tandarts, werkzaam in een algemene praktijk en bezig met haar promotieonderzoek naar IDS in het UMCG.
dr. Jappe Buijs (Groningen, 2004) is als tandarts-implantoloog en mede-eigenaar werkzaam bij De Boer Tandartsen in Groningen.
dr. Marco Gresnigt (Groningen, 2005) werkt als tandarts in een algemene praktijk en is als docent/onderzoeker verbonden aan de RUG.
Met dank aan Stephan van der Made van Kwalident te Beilen.
De auteurs hechten eraan te verklaren dat zij op geen enkele wijze belang hebben bij de in het artikel genoemde producten.
Ook al proberen we minimaal invasief te beslijpen, ook bij partiële keramische restauraties bestaat de kans dat we een dentine-expositie krijgen. Vanuit verschillende onderzoeken weten we dat de hechting aan glazuur betrouwbaar is, ook op de lange termijn, als men zich aan de juiste voorbehandelingen houdt. Daarom wordt bij de preparatie van partiële restauraties zoveel mogelijk gezond glazuur gespaard. De hechting aan dentine is minder voorspelbaar, wat te verklaren is door haar hoge gehalte aan water en collageen. Hierdoor is het lastig om met hydrofobe hechtlakken een duurzaam resultaat te verkrijgen voor de adhesieve verbinding van partiële indirecte restauraties.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Happy ending?

Heynick’s hoek

Tand in het oog

Gewone- en ongewone patiënten

Fibromen en fibroomachtige zwellingen