Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | De promotie | Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013

De strijd tegen de gaatjes

Geïndividualiseerde cariëspreventie wérkt, ook hier!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2013
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
dr. Hans van Pelt, hoofdredacteur a.i.
Bij de standaardmethode voor cariëspreventie aangevuld met twee extra fluoridebehandelingen per jaar, krijgt 1 op de 3 kinderen een gaatje. Als uitsluitend de standaardmethode wordt toegepast is dat 1 op de 2. In zijn promotieonderzoek laat Erik Vermaire zien dat bij toepassing van de zogeheten non-operative caries treatment and prevention-methode (NOCTP) ongeveer 1 op de 6 kinderen in drie jaar tijd een gaatje ontwikkelt in het blijvende gebit. De NOCTP-methode blijkt hiermee drie keer zo effectief te zijn in het voorkomen van gaatjes als de standaardmethode. Toepassing van de NOCTP-methode vraagt echter om de nodige aanpassingen in het denken van zowel de tandarts en de mondhygiënist als van de ouder.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013 Naar de uitgave

Product nieuws

Product nieuws

OriginalPaper

Het torquegevaar

Verzekeraars zouden het gebruik moeten stimuleren

Mondbeschermers: een must bij sport?

OriginalPaper

Slijtage. En nu?