Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Feedback post | Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013

Behandeling na recent hartinfarct

Bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2013
Auteur:
Prof. dr. L. Abraham-Inpijn
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. L. Abraham-Inpijn is emeritus hoogleraar Inwendige geneeskunde en Algemene pathologie aan de faculteit geneeskunde UvA, mede ten behoeve van de Tandheelkunde. Tot op heden is zij verbonden aan de Divisie A (Interne Geneeskunde) van het Amsterdams Medisch Centrum.
Met dank aan dr. mr. W.G. Brands voor zijn juridisch advies bij deze casus.
De bij dit artikel behorende lijst van referenties kan opgevraagd worden via <redactie-tp@planet.nl>
Deze keer trok een mondhygiënist aan de bel met de volgende vraag:
‘Een patiënt is bij mij parodontaal onder behandeling. Zij is twee weken geleden met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Het bleek een myocardinfarct te zijn. Mevrouw staat erop dat zij op korte termijn door mij afbehandeld wordt. Indien ik hier geen gehoor aan geef, heeft mevrouw aangegeven naar een andere mondhygiënist te gaan.Wanneer mag een patiënt die een myocardinfarct heeft doorgemaakt weer mondhygiënisch behandeld worden?
Ik ben in de veronderstelling dat dit 6 maanden is. Ik had met de tandartsen een discussie hierover. Zij vinden beiden dat ik wel kan behandelen – ondanks de richtlijnen. Ik durf dit niet aan. Een richtlijn is er immers niet voor niets! Wat als ik het onder hun verantwoordelijkheid het toch doe?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Tand in het oog

OriginalPaper

Het torquegevaar

Reacties van lezers

Reacties van lezers

Redactioneel

Happy ending?

Verzekeraars zouden het gebruik moeten stimuleren

Mondbeschermers: een must bij sport?