Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Verzekeraars zouden het gebruik moeten stimuleren | Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013

Mondbeschermers: een must bij sport?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2013
Auteur:
Cornelis Thissen
Belangrijke opmerkingen
Cornelis Thissen is tandtechnicus en technisch directeur bij 4Dental Tandtechniek.
Naar aanleiding van het recente ongeluk in de hockeywereld met een hockeyinternational is de discussie over het verplicht dragen van de mondbeschermer weer opgelaaid. Dat deze (s)ti(c)k ook met een mondbeschermer in de mond schade zou hebben veroorzaakt is duidelijk, maar waarschijnlijk wel minder heftig. De discussie blijft wonderlijk, want iedere hockeyfan weet dat een mondbeschermer bij de jeugd al jaren verplicht is – en waarom zou dit bij seniorenhockey anders moeten zijn. Een juridisch verhaal voor de KNHB of eigen verantwoordelijkheid? Neemt niet weg dat het treurig is als mensen zulk tandletsel oplopen en hun hele verdere leven hier last van houden.
Het is ook kwalijk, zo niet schandelijk te noemen dat verzekeraars hier niet verstandiger op inspelen en de preventie stimuleren door er een vergoeding voor te geven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013 Naar de uitgave

Reacties van lezers

Reacties van lezers

Product nieuws

Product nieuws

OriginalPaper

Slijtage. En nu?

Redactioneel

Happy ending?

Gewone- en ongewone patiënten

Fibromen en fibroomachtige zwellingen