Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | In gesprek | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

‘Ik ben hier nu toch!’

Nico Köhler over zijn levenshouding

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Frans Hoogeveen
Belangrijke opmerkingen
Frans Hoogeveen is hoofdredacteur van Denkbeeld, gz-psycholoog en lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool.

Samenvatting

Nico Köhler is 62 jaar oud. Op zijn vijfentwintigste trouwde hij met Marian. Samen hebben ze drie volwassen dochters: Nicolette, Suzanne en Marjolein. Nico is energiek en enorm actief, zowel beroepsmatig als maatschappelijk en sociaal. Tot op 20 december 2012 het noodlot toeslaat. Nico wordt ziek naar huis gestuurd, enkele maanden later volgt de diagnose: ‘corticobasale degeneratie’ (CBD), een zeldzame hersenziekte die tot dementie leidt. Wat gebeurt er dan met je? Frans Hoogeveen sprak met Nico, zijn vrouw Marian en zijn dochter Suzanne.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Column

Pis