Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Ontmoeting | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

Tot het einde Wim

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Hugo Van Waarde

Samenvatting

Wim ontmoette ik voor het eerst een jaar of vijf, zes geleden. Ik zou hem interviewen in het Alzheimer Café Almere en had zoals gebruikelijk een uitgebreid voorgesprek met hem. Ongeveer een jaar daarvoor was bij hem de diagnose ‘Alzheimer’ gesteld. Hoewel dat bericht een grote schok had veroorzaakt, trad hij de weg die voor hem lag met optimisme en humor tegemoet. Wim was van de taal. Niet alleen de talen van onze buurlanden sprak hij vloeiend, maar ook het minder voor de hand liggende Perzisch. Die laatste taal had hij zich eigen kunnen maken via zijn werkgever – de Marine Inlichtingendienst. Die zou wel blij zijn nu hij geheimen ging vergeten, grapten we samen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Kort nieuws

Wmo en dementiez