Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Column | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

Eenzaamheid

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Marian Kaljouw
Belangrijke opmerkingen
Marian Kaljouw is voorzitter van de commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen van Zorginstituut Nederland en oud-voorzitter van V&VN

Samenvatting

Eenzaamheid is een toenemend probleem bij ouderen. We weten dit omdat zij het zelf aangeven. Het huidige beleid is erop gericht mensen zolang mogelijk thuis te laten blijven, in hun eigen leefomgeving. Dit is prima omdat de meeste mensen dit zelf ook graag willen. Een neveneffect daarvan kan echter zijn dat alleenwonende ouderen vereenzamen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Zorgmuur