Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Hoe een delier te herkennen | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

Acute verwardheid bij ouderen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Suzanne Beijers-Ebbelaar
Belangrijke opmerkingen
Suzanne Beijers-Ebbelaar is verpleegkundig specialist intensieve zorg.

Samenvatting

Ouderen van zeventig jaar en ouder zijn kwetsbaar voor een delier. Deze acute en voorbijgaande stoornis wordt echter vaak niet herkend. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Verpleegkundig specialist Suzanne Beijers-Ebbelaar beschrijft wat een delier inhoudt en hoe je dit kunt herkennen. En specialist ouderengeneeskunde Martin Smalbrugge gaat in op de kwestie hoe we dan moeten omgaan met acute verwardheid bij dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Zorgmuur

Column

Pis