Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | In gesprek met | Uitgave 4/2015

Psychopraktijk 4/2015

Rose-Marie Dröes: ‘Dat men bij dementie alleen maar aan achteruitgang denkt, is een foute gedachte’

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2015
Auteur:
Marijke Van Eijkeren
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vertelt iemand uit de GGZ of de academische wereld over zijn of haar ervaringen. Marijke van Eijkeren is auteur en journaliste.

Samenvatting

Genezing van dementie is onmogelijk, maar psychosociale interventies kunnen de kwaliteit van leven sterk verbeteren. Rose-Marie Dröes, hoogleraar psychosociale hulpverlening voor mensen met dementie, heeft er haar levenswerk van gemaakt. Vol passie vertelt ze hoe dementerenden in vijf minuten in actie kunnen komen. Als beroepskrachten maar weten hoe ze met deze mensen moeten omgaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Psychopraktijk 4/2015 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Enhancers

Gesignaleerd

Pillen of praten?

Redactioneel

Milder