Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Sociaal Bestek 4/2018

01-07-2018 | Re-integratie

Onderzoek activeringsregimes

Hoe kan de overgang van WW naar bijstand soepeler verlopen?

Auteurs: Leni Beukema, Charlotte Ellenbroek

Gepubliceerd in: Sociaal Bestek | Uitgave 4/2018

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De overgang van WW naar bijstand vraagt om een andere houding ten opzichte van het zoeken naar werk. De eisen waar de werkloze aan moet voldoen in beide activeringsregimes verschillen behoorlijk. Hoe kan deze overgang soepeler verlopen? En wat kunnen UWV en gemeenten hierin betekenen?
Literatuur
2.
go back to reference Te weten: werkpleinen Fivelingo (o.a. Delfzijl) en Drentsche Aa (o.a. Assen), beide behorende tot arbeidsmarktregio Groningen; Rijk van Nijmegen; Rotterdam-Zuid en Drechtsteden (o.a. Dordrecht). Vanwege de voorlopers rol die ’s-Hertogenbosch heeft gespeeld op dit dossier, zijn later ook hier gesprekken gevoerd. Te weten: werkpleinen Fivelingo (o.a. Delfzijl) en Drentsche Aa (o.a. Assen), beide behorende tot arbeidsmarktregio Groningen; Rijk van Nijmegen; Rotterdam-Zuid en Drechtsteden (o.a. Dordrecht). Vanwege de voorlopers rol die ’s-Hertogenbosch heeft gespeeld op dit dossier, zijn later ook hier gesprekken gevoerd.
3.
go back to reference De rapportage van het onderzoek kan bij de auteurs worden opgevraagd. De rapportage van het onderzoek kan bij de auteurs worden opgevraagd.
4.
go back to reference In de loop van het onderzoek is UWV wel gestart met een nieuw dienstverleningsmodel, waarin ook persoonlijk contact tot de mogelijkheden gaat behoren. In de praktijk blijkt dat de doorwerking hiervan tijd in beslag neemt, zodat veel van onze respondenten (met name klanten en professionals van gemeente-zijde) hun antwoorden hebben gebaseerd op de situatie zoals zij die van de laatste jaren kennen. In de loop van het onderzoek is UWV wel gestart met een nieuw dienstverleningsmodel, waarin ook persoonlijk contact tot de mogelijkheden gaat behoren. In de praktijk blijkt dat de doorwerking hiervan tijd in beslag neemt, zodat veel van onze respondenten (met name klanten en professionals van gemeente-zijde) hun antwoorden hebben gebaseerd op de situatie zoals zij die van de laatste jaren kennen.
Metagegevens
Titel
Onderzoek activeringsregimes
Hoe kan de overgang van WW naar bijstand soepeler verlopen?
Auteurs
Leni Beukema
Charlotte Ellenbroek
Publicatiedatum
01-07-2018
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Sociaal Bestek / Uitgave 4/2018
Print ISSN: 0921-5344
Elektronisch ISSN: 2468-1377
DOI
https://doi.org/10.1007/s41196-018-0093-8

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Sociaal Bestek 4/2018 Naar de uitgave