Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2010 | informed consent | Uitgave 5/2010

Tandartspraktijk 5/2010

Het verwijt van patiënt Klapps

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Michel Walvis
Belangrijke opmerkingen
tandarts
Indekken tegen domheid lijkt onmogelijk. Want je kunt niet altijd alles noteren vanuit de gedachte dat je je ooit zult moeten verantwoorden voor een waanbeeld bij een patiënt. In eigen beleving vertelde je de patiënt meerdere keren het onverstandig te vinden als patiënten uitsluitend hun tandarts bezoeken bij het optreden van pijnklachten en/of schade aan tanden en kiezen. Ook weet je dat je bij vrijwel elk bezoek hebt gemeld dat deze patiënt zijn dentitie overmatig belast met parafunctionele activiteiten. Ook de mogelijkheid dat de patiënt ten onrechte lijkt te menen dat tanden en kiezen moeten kunnen functioneren als gereedschap bij het ontbreken van een mesje of schaartje werd meermaals uitvoerig onder de aandacht gebracht. Je weet ook absoluut zeker dat je bij het laatste bezoek, waarbij de kroon definitief op het implantaat werd geplaatst, nogmaals dringend hebt geadviseerd om toch maar eens een afspraak te maken voor de vervaardiging van een anti-knarsplaat. Op de behandelkaart vind je:
20-1-10-> Uitvoerig overleg bruxproblematiek. Want nu weer vage klachten linksonder en ook 25 blijft soms gevoeligheid opleveren. Dringend advies weer: Splint! Je bijt alles kapot!

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Tandartspraktijk 5/2010 Naar de uitgave

agenda internationaal

Agenda Internationaal

agenda

Agenda