Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | Spectrum | Uitgave 8/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2010

Het Nationaal Kompas Volksgezondheid: 10 jaar terug en 10 jaar verder

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2010
Auteurs:
Nancy Hoeymans, Hans van Oers

Resumen

We schrijven het jaar 2000. We betalen nog met guldens en hebben net het nieuwe millennium ingeluid (zonder de gevreesde millenniumproblemen). Als we iets willen opzoeken doen we dat in een tijdschrift, rapport of boek dat we via de bibliotheek aanvragen. Maar verandering zit in de lucht. Het geloof in internet is groot, de internetbubbel is nog niet geknapt. Google en andere zoekmachines zijn in opkomst en steeds meer informatie is te vinden op internet. Voor gegevens over de Nederlandse volksgezondheid geldt dit echter niet. Reden voor het RIVM om–in aanvulling op het samenvattend rapport van de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV)–een website te maken met basisinformatie over gezondheid, risicofactoren, preventie en zorg. Dit Nationaal Kompas Volksgezondheid was in eerste instantie vooral bedoeld voor beleidsmakers bij VWS. Tien jaar later, we schrijven inmiddels 2010, heeft het Kompas een duidelijke plek in de digitale informatievoorziening over gezondheid en bedient het veel meer doelgroepen dan alleen beleidsmakers. Het Kompas biedt toegankelijke informatie met een afgewogen oordeel en presenteert daarom niet alleen de kale cijfers, maar geeft ook betekenis aan deze cijfers. Daarmee voorziet het Kompas in een behoefte aan betrouwbare en actuele informatie als tegenwicht tegen de grote hoeveelheden gezondheidsinformatie die uit allerlei richtingen op eenieder afkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2010 Naar de uitgave