Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | Redactioneel | Uitgave 8/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2010

Volksgezondheid, vrijheid en verantwoordelijkheid

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2010
Auteurs:
Niek Klazinga, Joost van der Gulden
Belangrijke opmerkingen
voorzitter Nederlandse Public Health Federatie

Resumen

Iedereen die de volksgezondheid een warm hart toedraagt zal na het lezen van ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’, het concept regeerakkoord van VVD en CDA,1 een zeker gevoel van teleurstelling moeten wegslikken. In het document komt het woord ‘volksgezondheid’ namelijk in het geheel niet voor. En wie screent op ‘preventie’ krijgt niet meer dan vijf treffers. Twee gaan er over de jeugdzorg, en verder betreft het preventief fouilleren, het voorkomen van overlast, huiselijk geweld en criminaliteit, en preventie van strafbare feiten in het verkeer. Geen woord over ziektepreventie, gezondheidsbescherming of gezondheidsbevordering. En wie van speerpunten houdt, komt ook al niet aan zijn trekken. Het enige speerpunt in de kabinetsplannen betreft het uitbreiden van private initiatieven bij ontwikkelingssamenwerking…

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2010 Naar de uitgave