Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | Spectrum | Uitgave 8/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2010

Alcoholpreventie bij jongeren: ouders en school maken het verschil

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2010
Auteurs:
Maria J. Maat, Ina M. Koning, Jeroen Lammers

Resumen

Het drinken van alcohol op jonge leeftijd brengt verschillende risico’s met zich mee voor onder andere de schoolprestaties en de hersenontwikkeling. Onderzoek naar de effecten van de nieuwe interventie Preventie Alcoholgebruik Scholieren (PAS) laat zien dat als ouders en jongeren worden betrokken in preventie, het beginnen met (zwaar) wekelijks drinken bij een deel van de jongeren uitgesteld kan worden. PAS is onderdeel van De Gezonde School en Genotmiddelen en is gericht op leerlingen in klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs en hun ouders. In dit artikel wordt beschreven hoe ouders betrokken worden bij het alcoholpreventieprogramma voor scholieren. Daarnaast wordt onderbouwing gegeven aan de nieuwe e-learning module van De Gezonde School en Genotmiddelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2010 Naar de uitgave