Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2016 | Uitgave 7/2016

Tandartspraktijk 7/2016

Het kind bij de tandarts

Als je flink bent, krijg je een beloning!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2016
Auteur:
Dr. Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D. L. Gambon (RU Utrecht, 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA.

Samenvatting

Het behandelen van kinderen is voor sommige tandartsen een feest en makkelijk, voor andere een uitdaging en een hele toer. Gedrag van kinderen kan tandheelkundige zorgverleners tot wanhoop drijven. Toch bepaalt ons handelen voor een deel het gedrag van het kind. Als we weten hoe we gedrag kunnen beïnvloeden, kan dit bijdragen een tandheelkundige behandeling makkelijker te laten verlopen. Ook ouders kunnen ons daarbij tot steun zijn. Door kinderen te belonen bij gewenst gedrag neemt positief gedrag toe, maar hoe doe je dat als tandarts en wat voor middelen staan ons ter beschikking?

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

Tandartspraktijk 7/2016 Naar de uitgave

Redactioneel

Weerstand

Report

Geschokt