Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2016 | Uitgave 7/2016

Tandartspraktijk 7/2016

Hopeloos verloren en toch bruikbaar

Extraheren, zandstralen van het worteloppervlak en terugplaatsen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2016
Auteurs:
MSc Laura Voogt, MSc Anna Louropoulou, Hans van Pelt
Belangrijke opmerkingen
Laura Voogt, MSc is in 2016 afgestudeerd als tandarts aan de Rijksuniversiteit Groningen na een afstudeerstage bij PRO Rotterdam.
Anna Louropoulou, MSc werkt als parodontoloog-implantoloog in de Kliniek voor Parodontologie te Rotterdam en als onderzoeker en docent bij de sectie Parodontologie van het ACTA.
Hans van Pelt, restauratief tandarts (NVVRT) en prosthodontist (EPA), werkt bij PRO Rotterdam en is als docent verbonden aan de sectie Orale Functieleer van het CTM van het UMC te Groningen.

Samenvatting

Tijdens het vervaardigen van een autologe etsbrug wordt de wortel vaak grotendeels geamputeerd om deze als autologe dummy adhesief, al dan niet met een glasvezel, te bevestigen. In deze casus wordt een alternatieve benadering beschreven van twee frontelementen waarbij beide wortels minimaal worden geamputeerd. Beide elementen waren als verloren te beschouwen. Het parodontaal ligament was grotendeels verloren. Na extractie zijn beide elementen iets ingekort, apicaal afgesloten en is het debris van het worteloppervlak gezandstraald met behulp van air abrasion. Hierna zijn beide elementen teruggeplaatst en gespalkt aan de buurelementen. Het resultaat is een verkleving en fraaie pink esthetics.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

Tandartspraktijk 7/2016 Naar de uitgave

Redactioneel

Weerstand

Heynick’s hoek

De floscontroverse