Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2009

01-02-2009 | Spectrum

Het horecarookverbod: de gezondheid voorbij?

Auteur: Johan Melse

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 2/2009

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Roken is slecht. Voor je gezondheid tenminste. Meeroken is ook slecht, voor je gezondheid, maar veel minder. Al is het laatste epidemiologische woord daarover vast nog niet gezegd omdat de blootstelling zo moeilijk te meten is. En vooral: je eerste 18 jaar meeroken met je ouders is heel wat anders dan een paar uur per week in het café. Maar gezien de heftigheid van voor- en tegenstanders van het rookverbod in de horeca, gaat het niet alleen om objectief vast te stellen gezondheidseffecten. Ik schets daarom eerst wat er mijns inziens rammelt aan het horecarookverbod. Vervolgens probeer ik na te gaan wat roken op een dieper niveau eigenlijk betekent, waar het voor staat. Pas bij een beter begrip daarvan kunnen we zoeken naar oplossingen die iedereen proberen recht te doen.
Metagegevens
Titel
Het horecarookverbod: de gezondheid voorbij?
Auteur
Johan Melse
Publicatiedatum
01-02-2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 2/2009
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03082170

Andere artikelen Uitgave 2/2009

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2009 Naar de uitgave

Wetenschappelijke artikelen

De Rookvrije School