Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2009

01-02-2009 | Spectrum

Smoking ban in Dutch catering

Auteur:    

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 2/2009

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In July 2009, Dutch government installed a prohibition on smoking in the catering, sports and cultural sector. These sectors lost their exemption from statutory duty (since January 2004) to protect their employees from exposure to tobacco smoke. After an initial positive response, a number of small cafés and pubs started to act against the law. Unlike larger establishments they can not make use of the exception of a separate non-smoking room. Both a scientific proponent and opponent of the smoking ban state their arguments and possible solutions. With contributions of J. Smit and J. Melse.
Metagegevens
Titel
Smoking ban in Dutch catering
Auteur
   
Publicatiedatum
01-02-2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 2/2009
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03082171

Andere artikelen Uitgave 2/2009

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2009 Naar de uitgave

Wetenschappelijke artikelen

De Rookvrije School