Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2009 | Forum | Uitgave 6/2009

Tijdschrift voor Psychotherapie 6/2009

‘Het einde van de psychotherapie’

Een collage van citaten

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 6/2009
Auteur:
Paul Verhaeghe
Belangrijke opmerkingen
paul verhaeghe is gewoon hoogleraar aan de faculteit Psychologische en pedagogische wetenschappen en voorzitter van de vakgroep Psychoanalyse en raadplegingspsychologie van de Universiteit Gent
Verhaeghe, 2009. De inleiding en hoofdstuk 1 verschenen eerder, vrijwel integraal, in TvP 4/2009, pp. 280-295.
De tekst die hier volgt, is een uittreksel van (louter) citaten uit Verhaeghe (2009). De auteur en zijn uitgever zijn wel gekend in deze samenvatting, maar de redactie heeft de citaten geselecteerd. De toevoegingen tussen rechte haken zijn van de redactie. Coupures zijn, zoals gebruikelijk, aangegeven met (…). De tussenkoppen komen overeen met de hoofdstuktitels in het boek. Noten (meestal literatuurverwijzingen) uit het origineel zijn hier weggelaten.
Laat deze ‘samenvatting’ u er niet van weerhouden het ‘echte’ boek te lezen; dit uittreksel biedt slechts botten zonder vlees, bomen zonder blad, bloesem of fruit.

Samenvatting

In dit boek concentreer ik me op de teloorgang, ja, zelfs de eventuele verdwijning van de psychotherapie, die natuurlijk niet los gezien kan worden van de andere, zojuist genoemde revoluties [antipsychiatrie, seksuele revolutie, antiautoritaire opvoeding enzovoort, de jaren ’60 kortom].

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2009

Tijdschrift voor Psychotherapie 6/2009 Naar de uitgave

Mededelingen

Mededeling

Inleiding

Inleiding