Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

26-01-2017 | Internationaal onderzoek | Uitgave 1/2017

Podosophia 1/2017

Het effect van zolen op de statische balans bij mensen met diabetische perifere neuropathie

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2017
Auteur:
MSc Elke Poppe
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek.

Samenvatting

Podotherapeutische zolen zijn een veelgebruikte therapie bij diabetespatiënten met neuropathie om het risico op een ulcus te verlagen. Echter, deze zolen kunnen behalve drukverdeling nog meer effecten teweegbrengen waarmee mogelijk niet altijd rekening wordt gehouden. In Journal of Foot and Ankle Research is onlangs een onderzoek gepubliceerd over de invloed op de posturale stabiliteit. De onderzoekers testten vier verschillende inlegzolen. In dit artikel wordt een samenvatting van dit onderzoek gegeven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Podosophia 1/2017 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Bergafwaarts wandelen zonder spierpijn