Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-02-2018 | Evidence based practice | Uitgave 1/2018

Podosophia 1/2018

Het effect van kinesiotaping op pijn bij musculoskeletale klachten

Wat is het wetenschappelijke bewijs?

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2018
Auteur:
MSc Amy Dieker

Samenvatting

Kinesiotaping is een veel gebruikte vorm van taping onder (para)medici. Het zou het lichaamseigen herstelproces nabootsen en spieren en gewrichten stabiliseren. Eerder onderzoek wijst uit dat er geen eenduidig wetenschappelijk bewijs is voor het effect van kinesiotaping op pijnvermindering bij musculoskeletale klachten. Twee systematische reviews concluderen dat kinesiotaping voor significant meer pijnvermindering kan zorgen in vergelijking met géén therapie, maar deze verschillen zijn niet klinisch relevant. Kinesiotaping heeft geen significant groter effect op pijnvermindering dan andere therapieën, zoals stretchen of een andere tapingmethode.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Podosophia 1/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Sneller gaan, hoe doe je dat?