Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

08-02-2018 | Internationaal onderzoek | Uitgave 1/2018

Podosophia 1/2018

Effectiviteit van full-contactzolen voor drukverdeling bij diabetespatiënten met neuropathie bij specifieke activiteiten

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2018
Auteur:
MSc Henk M. Bronts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek.
An erratum to this article is available online at https://​doi.​org/​10.​1007/​s12481-019-00229-2.

Samenvatting

Full-contact inlegzolen zijn een effectieve methode om de druk onder de voeten van diabetespatiënten met neuropathie te verdelen. De herverdeling van piekdrukken onder de voeten is tot op heden echter vooral onderzocht bij lopen op een vlakke ondergrond. De ondergrond kan een groot verschil maken voor de plaats waar piekdrukken optreden. Foot & Ankle International stond onlangs een artikel waarin beschreven werd dat full-contactzolen ook een drukverlagend effect hebben bij loopactiviteiten anders dan lopen op een vlakke ondergrond, zoals lopen op een helling of traplopen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Podosophia 1/2018 Naar de uitgave