Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

08-02-2018 | Preventie | Uitgave 1/2018

Podosophia 1/2018

Scoliose-alert: meten is weten

Rol voor podotherapeut in tijdige signalering

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2018
Auteur:
Daniëlle Kraft
Belangrijke opmerkingen
Informatie Maastricht UMC+, Vereniging van Scoliosepatiënten (www.​scoliose.​nl), www.​schroth-therapeut.​nl en www.​sosort.​org.

Samenvatting

Het is cruciaal dat scoliose in een vroeg stadium wordt vastgesteld. Dan volstaat voor correctie en stabilisatie van de bocht of slinger in de wervelkolom vaak conservatieve therapie (oefentherapie/korset). Daarmee kan een ingrijpende chirurgische rechtzetting in veel gevallen worden voorkómen. Podotherapeuten kunnen hierin met een standaard scoliosescreening van nieuwe, jonge patiënten (in de groei) een belangrijke signalerende rol vervullen, vooral omdat GGD-schoolartsen deze screening niet of nauwelijks meer doen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Podosophia 1/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Sneller gaan, hoe doe je dat?