Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-11-2018 | Internationaal onderzoek | Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018

Is manuele therapie effectief bij hielklachten?

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2018
Auteur:
MSc Amy Dieker

Samenvatting

Manuele therapie is een veelvuldig toegepaste methode voor de behandeling van hielklachten. Er heerst echter onduidelijkheid over de effectiviteit van deze interventie. In een onlangs gepubliceerde review is een opsomming gemaakt van studies waarin het effect van manuele therapie op pijn en functie bij hielklachten onderzocht werd. Hieruit blijkt dat er consistent bewijs is voor de effectiviteit van soft-tissuemobilisatie. Er is inconsistent bewijs voor de effectiviteit van gewrichtsmobilisatie bij hielklachten. Verder onderzoek naar de effecten van diverse mobilisatietechnieken bij de behandeling van hielklachten is nodig.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018 Naar de uitgave