Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015

Helpen bij zingevingsvragen

Praktische wenken voor complexe problemen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2015
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
Ronald Geelen is psycholoog.
Dit artikel is een bewerking van een hoofdstuk uit: Geelen, R (2015). Dementiezorg in de praktijk. Deel 2. Van Aanpassingsproblemen tot zingeving. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.

Samenvatting

Soms gebeuren er in een mensenleven dingen die alles op zijn kop zetten. Zoals een ernstige ziekte, een faillissement of het verlies van een geliefde. De zin van iemands leven kan daarmee inéén klap worden weggeslagen. Zijn er dan ook nog hersenproblemen in het spel zoals bij dementie, dan kan het extra lastig worden betekenis te verlenen aan het bestaan. Toch kunnen we ook in zo’n situatie nog wel iets voor iemand doen, stelt Ronald Geelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015 Naar de uitgave

Pro & contra

Stelling