Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015

Meer comfort voor iedereen

Complementaire zorg bij gevorderde dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2015
Auteur:
Madeleine Kerkhof-Knapp Hayes
Belangrijke opmerkingen
Madeleine Kerkhof-Knapp Hayes is docent complementaire zorg van De Levensboom en voorzitter van het Kennisinstituut Complementaire Zorg (Kicozo).

Samenvatting

Complementaire zorg, ook wel ‘comfortzorg’ genoemd, wordt in toenemende mate toegepast, bijvoorbeeld in de palliatieve zorg. Maar ook mensen in de latere stadia van dementie kunnen er baat bij hebben. Het is dan ook van groot belang dat complementaire zorg net zo serieus genomen wordt als standaardzorg, stelt Madeleine Kerkhof-Knapp Hayes.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015 Naar de uitgave