Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Jeugdbeleid 2/2014

Help(t) een baas?!

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 2/2014
Auteurs:
MSc Judith van Vugtl, drs. Thomas Ruitenbeek, MSc Marieke De Greef, Dr. Marion Van Hattum
Belangrijke opmerkingen
Judith van Vugt, MSc, en drs. Thomas Ruitenbeek zijn respectievelijk beleidsmedewerker en clustermanager bij Combinatie Jeugdzorg. Marieke de Greef, MSc, is onderzoeker bij het lectoraat Werkzame Factoren in de Zorg voor Jeugd, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en orthopedagoog bij Combinatie Jeugdzorg. Dr. Marion van Hattum is associate lector Werkzame Factoren in de Zorg voor Jeugd en programmaleider Social Practice Development in de Master Social Work, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Reactie? E-mail naar j.v. vugt@combinatiejeugdzorg.nl.

Samenvatting

Jeugdzorgaanbieders besteden doorgaans veel aandacht aan de missie, visie en kernwaarden van hun organisatie. Hoewel organisaties investeren in het ontwikkelen en uitdragen van hun inhoudelijke koers is het onduidelijk wat deze investering oplevert. In hoeverre is een missie of visie relevant voor de werkzaamheden van jeugdzorgwerkers? En wat moet je als organisatie of als leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat een missie of visie meer is dan een interessant stukje tekst in het instellingsjaarplan? Onderzoek binnen organisaties voor jeugd- en opvoedhulp wijst uit dat een inhoudelijke organisatiekoers van betekenis is voor jeugdzorgwerkers, leidinggevenden én bestuurders.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Jeugdbeleid 2/2014 Naar de uitgave

EditorialNotes

Vooraf