Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Thema | Uitgave 2/2014

Jeugdbeleid 2/2014

Een ezel stoot zich in het gemeen…

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 2/2014
Auteur:
Dr. mr. Goos Cardol
Belangrijke opmerkingen
Dr. mr. Goos Cardol is bijzonder lector ‘Opvoeden in het Publieke Domein’ bij de Zuyd Hogeschool, Faculteit Sociale Studies en Educatie, in Sittard. Daarnaast is hij werkzaam als juridisch adviseur bij de Landelijke Staforganisatie van de Raad voor de Kinderbescherming in Den Haag.

Samenvatting

Het zou van lef getuigen, zo stelt lector Goos Cardol, om met de conclusies van het proefschrift van René Clarijs in de hand opnieuw te doordenken wat we aan het doen zijn. Vervolgens dient dit te worden vertaald in een stelsel waar oude fouten niet opnieuw gemaakt worden, waarbij we loskomen van organisatiebelangen en concrete handvatten bieden aan professionals die invulling moeten geven aan de transformatiedoelen; tenzij we die ezel willen zijn die zich meerdere keren stoot aan dezelfde steen.
Clarijs’ pleidooi verdient steun en verdient een nadere uitwerking, zegt Cardol. Binnen de keten van de jeugdzorg alleen kunnen de problemen namelijk niet opgelost worden. Andere domeinen moeten daarbij betrokken worden om meer effectieve en meer langdurige oplossingen te kunnen bewerkstelligen. Het gaat Clarijs niet specifiek om de twee door hem beschreven voorbeelden van nonformal education of result based accountability, het mag ook een andere vorm krijgen, maar de voorbeelden tonen aan dat er in het derde milieu nog veel te halen valt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Jeugdbeleid 2/2014 Naar de uitgave

OriginalPaper

Help(t) een baas?!