Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2015

01-07-2015 | Spectrum

Healthy diets by improving foods: is the glass half full or half empty?

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 7/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

There are few people in The Netherlands who adhere to the dietary guidelines of the Health Council. Most dietary patterns consist of too little fruit, vegetables, fish and fiber, and too much salt, sugar and saturated fat. We eat an average of nine grams of salt per day; half times more than the recommended maximum intake. More than 90% of the population consumes too much saturated fat. An adult person eats an average of 120 grams of sugars a day. Research has shown that an unhealthy diet is a major risk factor for several chronic diseases, including cancer, heart disease and diabetes.
Metagegevens
Titel
Healthy diets by improving foods: is the glass half full or half empty?
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-07-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 7/2015
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-015-0100-0

Andere artikelen Uitgave 7/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2015 Naar de uitgave