Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2015

01-07-2015 | Spectrum

Het Akkoord Verbetering Productsamenstelling en de rol van de wetenschappelijke advies commissie

Auteur: Jantine Schuit

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 7/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het Akkoord Verbetering Productsamenstelling heeft tot doel het verminderen van de gehaltes zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) in producten. Het ministerie van VWS, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, Koninklijke Horeca Nederland en Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties maken afspraken voor verschillende productgroepen. Een wetenschappelijke adviescommissie (WAC) toetst de afspraken op ambitieniveau en relevantie en adviseert de partijen. Dit advies is zwaarwegend maar niet bindend. Tot nu toe beoordeelt de WAC de afspraken als stappen in de goede richting, maar om de doelstellingen in 2020 te bereiken zou de ambitie verder omhoog moeten.
Metagegevens
Titel
Het Akkoord Verbetering Productsamenstelling en de rol van de wetenschappelijke advies commissie
Auteur
Jantine Schuit
Publicatiedatum
01-07-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 7/2015
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-015-0098-3

Andere artikelen Uitgave 7/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2015 Naar de uitgave