Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Beroep en Belang | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

GZ-psycholoog model voor Vlaamse klinisch psycholoog?

Deel 2: de situatie in Vlaanderen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Bob Cools
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u informatie over wet- en regelgeving en de praktijkvoering van de hulpverlener. B. Cools, klinisch psycholoog, psychoanalytisch therapeut en lid van de Psychologencommissie. Hij is docent geestelijke gezondheidszorg aan de Hogeschool Universiteit Brussel (HUB) en directeur van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg De Pont te Mechelen (bob.cools@telenet.be).

Samenvatting

In het vorige nummer van PsychoPraktijk heb ik de opleiding en positie van de GZ-psycholoog in Nederland beschreven. Hoe deze zich situeren in de Europese context en in hoeverre de Nederlandse GZ-psycholoog een voorbeeld is voor de Vlaamse klinisch psycholoog is het aandachtspunt van deze bijdrage.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014Naar de uitgave

Cliëntenvoorlichting

Cognitieve therapie