Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Online | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

Www.99gram.nl voor jongeren: van online informatie over lijf en leven tot hulp bij eetproblemen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Drs. Rozemarijn Vos, Drs. Hermien Elgersma, Dr. Maaike Nauta
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over hulpverlening en ondersteuning daarvan via de computer. Drs. R. Vos is als GZ-psycholoog, coördinator e-health en behandelteamcoördinator verbonden aan het Centrum voor Eetstoornissen van Accare in Smilde (r.vos@accare.nl); Drs. H.J. Elgersma is klinisch psycholoog/psychotherapeut en hoofd behandelzaken van het Centrum voor Eetstoornissen van Accare in Smilde en tevens promovendus bij Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen; Dr. M.H. Nauta is als universitair hoofddocent verbonden aan Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen en als GZ-psycholoog aan Accare in Groningen.

Samenvatting

Veel jongeren lopen dagelijks rond met vragen over hoe ze er uit zien, wat ze wanneer zullen eten, of ze niet te dik zijn en of anderen hen wel aantrekkelijk vinden. Meestal zijn deze vragen passend bij de leeftijd, maar een deel van hen ontwikkelt een eetstoornis. Een groot deel van de jongeren met een eetstoornis blijft daar alleen mee rondlopen. Zo komt bijvoorbeeld 94% van de boulimia nervosa patiënten en 67% van de ernstige anorexia patiënten niet in de GGZ terecht1. Zij krijgen daardoor niet de zorg die ze nodig hebben. Veelvoorkomende redenen zijn schaamte, angst of onvoldoende erkennen van problematiek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel