Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Online | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

Www.99gram.nl voor jongeren: van online informatie over lijf en leven tot hulp bij eetproblemen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Drs. Rozemarijn Vos, Drs. Hermien Elgersma, Dr. Maaike Nauta
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over hulpverlening en ondersteuning daarvan via de computer. Drs. R. Vos is als GZ-psycholoog, coördinator e-health en behandelteamcoördinator verbonden aan het Centrum voor Eetstoornissen van Accare in Smilde (r.vos@accare.nl); Drs. H.J. Elgersma is klinisch psycholoog/psychotherapeut en hoofd behandelzaken van het Centrum voor Eetstoornissen van Accare in Smilde en tevens promovendus bij Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen; Dr. M.H. Nauta is als universitair hoofddocent verbonden aan Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen en als GZ-psycholoog aan Accare in Groningen.

Samenvatting

Veel jongeren lopen dagelijks rond met vragen over hoe ze er uit zien, wat ze wanneer zullen eten, of ze niet te dik zijn en of anderen hen wel aantrekkelijk vinden. Meestal zijn deze vragen passend bij de leeftijd, maar een deel van hen ontwikkelt een eetstoornis. Een groot deel van de jongeren met een eetstoornis blijft daar alleen mee rondlopen. Zo komt bijvoorbeeld 94% van de boulimia nervosa patiënten en 67% van de ernstige anorexia patiënten niet in de GGZ terecht1. Zij krijgen daardoor niet de zorg die ze nodig hebben. Veelvoorkomende redenen zijn schaamte, angst of onvoldoende erkennen van problematiek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Functionele geesten