Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Gesignaleerd | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

‘Somatic symptoms disorder’ in de DSM-5

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

In de DSM-5 werd de term ‘somatoforme stoornissen’ vervangen door ‘somatisch symptoom en gerelateerde stoornissen’. Hieraan lagen verschillende argumenten ten grondslag. Naast de introductie van de nieuwe categorie, werd een nieuwe hoofddiagnose in deze categorie geïntroduceerd: de ‘somatic symptom disorder’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014 Naar de uitgave

Gesignaleerd

LOK bij ouderen

Redactioneel

Redactioneel

Onze Correspondent

Functionele geesten