Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015

Geen fris(se)drank zonder zuur

Speurtocht naar dranken met erosierisico

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2015
Auteur:
Dr. Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D.L. Gambon (RUU 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA.

Samenvatting

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor tanderosie die voornamelijk wordt veroorzaakt door zure voeding, dranken en snoep. Vooral zure dranken vormen het grootste gevaar als ze langdurig en herhaaldelijk worden gedronken. Bij tieners op de middelbare school wordt in vergelijking met de lagere school een veranderd consumptiepatroon gezien en is de invloed van ouders beperkt. Tandheelkundige zorgverleners moeten als er sprake is van overmatige slijtage middelbare scholieren informeren en instrueren om verder weefselverlies te voorkomen. Kennis van zure dranken is daarbij van essentieel belang.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015 Naar de uitgave

Gewone en ongewone patiënten

Witte veranderingen van de gingiva

Product nieuws

Product nieuws

Product informatie*

Variolink Esthetic