Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015

Furcatieproblemen

Aanhechtingsverlies is soms te herstellen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2015
Auteurs:
Anneriek de Vries, MSc Anna Louropoulou
Belangrijke opmerkingen
Anneriek de Vries is master 3-student aan het CTM/UMCG.
Anna Louropoulou Msc werkt als parodontoloog-implantoloog in de Kliniek voor Parodontologie te Rotterdam en als onderzoeker en docent bij de sectie Parodontologie van het ACTA.
De lijst van referenties behorende bij dit artikel zijn op te vragen via het mailadres <redactie-tp@planet.nl>

Samenvatting

De behandeling van parodontitis bij molaren met furcatieproblemen vormt een uitdaging voor de behandelaar. Dit komt door de complexe anatomie, moeilijke bereikbaarheid en daardoor ook beperkte reinigbaarheid van het furcatiegebied door zowel de professional als de patiënt. Uit onderzoek blijkt dat molaren met furcatieproblemen minder gunstig reageren op niet-chirurgische parodontale therapie dan molaren zonder furcatieproblemen.1 Dit zorgt voor een slechtere prognose van deze elementen. Mede door de komst van implantaten zijn tandartsen sneller geneigd tot extractie van deze elementen. Toch zijn er, ondanks de furcatieproblematiek, verschillende alternatieve behandelingen mogelijk. Dit artikel geeft een overzicht van die mogelijkheden en welke overwegingen een rol spelen bij de keuze van behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015 Naar de uitgave

Redactioneel

Rust roest