Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015

Disclusie: een illusie

Waarom gaat het stuk?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2015
Auteur:
Marcel Linssen
Belangrijke opmerkingen
Marcel Linssen is restauratief tandarts (NVVRT) te Rotterdam.
De auteur hecht eraan te vermelden dat hij geen financieel of andersoortig belang heeft bij de producten die in dit artikel worden genoemd.
In dit tijdschrift verscheen eerder een artikel over de toepassing van de T-Scan beetscanner, geschreven door Hans Beekmans: ‘Een briljante hulp’. (TP maart 2013, pag. 44-50)

Samenvatting

Voor occlusie en articulatie is in het huidige tandheelkundig onderwijs slechts een marginale rol weggelegd. Student A maakt de onderprothese en student B de bovenprothese voor dezelfde patiënt. Wie zorgt ervoor dat beide delen goed met elkaar functioneren, wie doet de remounting?
Computeronderwijs is mooi maar uiteindelijk wordt een kroon of brug in de mond van een echte patiënt geplaatst. Helaas staat het goed passen van een kroon of brug niet garant voor het goed functioneren van dat werkstuk – met alle gevolgen van dien.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015 Naar de uitgave

Product nieuws

Product nieuws

Redactioneel

Rust roest

Gewone en ongewone patiënten

Witte veranderingen van de gingiva