Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015

Valkuilen bij parodontitisbehandeling (2)

Medicatiegerelateerde gingivazwelling en tongpersen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2015
Auteurs:
Peter Helderop, Berry Verlinden
Belangrijke opmerkingen
Peter Helderop is logopedist en is gespecialiseerd in oromyofunctionele-, stem-, stotter-, spraak- en taaltherapie.
Berry Verlinden is tandarts en gespecialiseerd in uitgebreid restauratief handelen bij functiestoornissen op myogeen of arthrogeen gebied. Hij is docent oromyofunctionele therapie (OMFT).
De bij dit artikel behorende literatuurlijst kan worden opgevraagd via het e-mailadres <redactie-tp@planet.nl>

Samenvatting

In TP nummer 11 van november 2014 stond het eerste deel van bovenstaand artikel. Vanuit de parodontologische hoek werden antwoorden en oplossingen gegeven teneinde de persisterende parodontopathie een halt toe te roepen. In dit deel worden oplossingen gegeven om vanuit de myofunctionele hoek oplossingen aan te dragen teneinde voortschrijdende botafbraak en mobiliteit van de elementen te voorkomen. Kort wordt ingegaan op de diagnostiek, de fysionomie, de therapie en de prognose.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015 Naar de uitgave

Product informatie*

Variolink Esthetic