Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Parodontaal bot | Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015

Voorbeeldig botherstel (1)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2015
Auteur:
Coen Kuit
Belangrijke opmerkingen
Coen Kuit (RU Utrecht 1970) was vijf jaar docent en wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de VU, afdeling Conserverende tandheelkunde en parodontologie. Hij is werkzaam in de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem (PPIA).

Samenvatting

Parodontale abcessen vréten bot. Om dit proces te stoppen en zelfs te kunnen keren, is abcesbehandeling noodzakelijk. Als de situatie vervolgens systematisch gecontroleerd en subgingivaal gescaled wordt, is herstel van verloren gegaan bot de beloning. Bijgaand de parodontale situatie bij twaalf patiënten bij hun intake en na kortere of langere tijd na de start van de behandeling (afbeeldingen 1-12).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015 Naar de uitgave

Product informatie*

Variolink Esthetic

Gewone en ongewone patiënten

Witte veranderingen van de gingiva

Product nieuws

Product nieuws