Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2011 | Implementatie | Uitgave 1/2011

Huisarts en wetenschap 1/2011

Ernstige infecties bij kinderen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2011
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Enkele artikelen in dit nummer van H&W gaan in op de triage bij kinderen met koorts. Wanneer is er sprake van een ernstige (bacteriële) infectie? De opstellers van de NHG-StandaardKinderen met koorts stuitten in de afgelopen decennia in de literatuur regelmatig op de ‘rode vlaggen’ die de triagist of de huisarts op het spoor kunnen zetten van een ernstige infectie. De daarop gebaseerde alarmsignalen uit de standaard komen terug in deze artikelen, maar blijken van beperkte waarde. Ook diverse beoordelingsschalen voldoen niet in de praktijk; deze worden in de NHG-Standaard dan ook niet aangevolen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Huisarts en wetenschap 1/2011 Naar de uitgave

Redactioneel

Nieuwigheden