Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | Praktijk | Uitgave 2/2010

GZ - Psychologie 2/2010

Emotieregulatiestoornissen: praktische tips voor de gz-psycholoog

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 2/2010
Auteur:
E. van Meekeren
Belangrijke opmerkingen
* Met dank aan K. Mydosh, gz-psycholoog, en R. Vroon, psychotherapeut, voor hun waardevolle commentaar.
Er is ongelooflijk veel literatuur. Voor de leesbaarheid heb ik in de tekst verwijzingen weggelaten. Daarbij is het artikel met name ‘practice-based’. Ik kies hier voor een klein aantal belangrijke en gebruikte publicaties. In het boek staat een veel groter overzicht.
Dit artikel is gebaseerd op het boek ’Samenhangende behandeling van borderlinepatiënten; soleren in een bigband’ van Erwin van Meekeren. ISBN 978-90-73637-80-1 Uitgever; Benecke, Amsterdam.
Auteur
Erwin van Meekeren, psychiater, hoofd behandelzaken Scelta, expertisecentrum voor persoonlijkheidsproblematiek, Den Haag. (www.​scelta.​net)

Samenvatting

Waar je ook werkt, je krijgt te maken met mensen met een eigenaardige, opvallende persoonlijkheidsstijl. Hieronder bevindt zich ook de groep die gekenmerkt wordt door het moeilijk kunnen reguleren van emoties en gedrag. Dikwijls krijgen ze het etiket ‘borderline’. Hoe zie je door de bomen het bos nog en hoe houd je je hoofd boven water? Wat kun je het beste doen, en wat laten? In dit artikel een aantal praktische handvatten, met een integratief karakter, en vooral gebaseerd op praktijkervaring.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2010

GZ - Psychologie 2/2010 Naar de uitgave