Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | Ingezonden reactie | Uitgave 2/2010

GZ - Psychologie 2/2010

‘Nieuw opleidingsplan gaat voorbij aan belangen praktijkinstellingen’

Kanttekeningen bij interview met Cees van der Staak (2)

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 2/2010
Auteur:
W. Snellen
Belangrijke opmerkingen
Auteur
Wim Snellen
Klinisch psycholoog Altrecht,
P-opleider en hoofd afdeling Centrum Psychodiagnostiek.

Samenvatting

Dit artikel is een reactie op een interview met Cees van der Staak door Iris Dijkstra, GZ-psychologie jaargang 1, nummer 1, november 2009.
Cees van der Staak is een warme voorstander van een driejarige masteropleiding waarin de huidige masteropleiding klinische en gezondheidspsychologie en de postacademische beroepsopleiding tot gz-psycholoog worden geïntegreerd. Hij meent dat zijn ideeën breed worden ondersteund. Dit is echter slechts zeer ten dele het geval. In het interview wordt geheel voorbijgegaan aan de vele ernstige bezwaren en fundamentele weerstanden die door de praktijkinstellingen zijn geformuleerd in talrijke brieven aan relevante gremia van beleidsbepalende organen. Onderstaand zal ik enkele kritische kanttekeningen plaatsen bij drie argumenten die worden gehanteerd ter onderbouwing van de nieuwe constructie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2010

GZ - Psychologie 2/2010 Naar de uitgave