Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Onder de loep | Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017

Een rugzakje tegen dementie?

Cognitieve reserve

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2017
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.

Samenvatting

‘Wie veel heeft, krijgt nog meer. Maar wie bijna niets heeft, raakt ook het laatste nog kwijt.’ Die wat droevig stemmende Bijbelse woorden weerklinken in het begrip ‘cognitieve reserve’, constateert Han Diesfeldt in deze aflevering van Onder de loep. Is cognitieve reserve een goed concept om processen van geestelijke veroudering en verschillen tussen ouder wordende mensen te begrijpen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017 Naar de uitgave

Hartenkreet

Wel of niet

Aanrader

Eigen kijk