Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017

Van parkeergarage naar procesmotor

Het elektronisch bewonersdossier

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Filip Vandaele, Paul Stock
Belangrijke opmerkingen
Filip Vandaele is beleidsmedewerker zorg- en informatietechnologieën bij vzw Zorg-Saam ZKJ te Gent.
Paul Stock is directeur van Ons Zomerheem te Zomergem.

Samenvatting

Te vaak is een bewonersdossier louter opslagruimte. De informatie over de bewoner wordt er alleen maar geparkeerd en dreigt zo dode letter te blijven. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat die informatie directer bij de zorgmedewerker terechtkomt en deze beter ondersteunt in het dagelijks werk? Hoe kunnen we het dossier meer tot motor maken om goede zorg te realiseren? In Vlaanderen heeft een groep van twaalf woonzorgcentra, verenigd in de Gentse zorgkoepel Zorg-Saam, een belangrijke stap gezet om dit mogelijk te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017 Naar de uitgave

Hartenkreet

Wel of niet

Aanrader

Eigen kijk