Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017

Vormen van dementie IV

Frontotemporale dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Christian Bakker, Joany Millenaar
Belangrijke opmerkingen
Christian Bakker is gz-psycholoog; hij is werkzaam bij Stichting Florence in Den Haag en als onderzoeker verbonden aan de afdeling eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen.
Joany Millenaar is psycholoog; ze is werkzaam bij Laurens in Rotterdam en als onderzoeker verbonden aan het Alzheimer Centrum Limburg en de afdeling psychiatrie en neuropsychologie van de Universiteit Maastricht.

Samenvatting

De afgelopen decennia zijn ‘dementie’ en ‘Alzheimer’ in de publieke opinie min of meer synoniem geworden, constateerde Frans Gilson vorig jaar in een bijdrage aan Denkbeeld. En ook in het onderzoek naar oorzaken en behandelmogelijkheden trekt de ziekte van Alzheimer het leeuwendeel van geld en menskracht naar zich toe. Maar de ‘dementiefamilie’ is groter en diverser dan de ziekte van Alzheimer. In dit nummer aandacht voor frontotemporale dementie (FTD), na Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie bij mensen jonger dan 65 jaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017 Naar de uitgave

Aanrader

Eigen kijk

Achter de voordeur

De juiste activiteit