Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2015 | Uitgave 2/2015

Kind & Adolescent Praktijk 2/2015

Een relationeel trauma

Behandeling van het hele systeem na seksueel misbruik door een broer

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2015
Auteurs:
José van den heuvel, Ellen Ferwerda, Prof. dr. Frits Boer
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs J. van den Heuvel, maatschappelijk werker, contextueel- en systeemtherapeut, is werkzaam als systeemtherapeut bij jeugdhulpverleningsinstantie De Rading in Utrecht en in praktijk de Burcht in Werkendam. P.E. Ferwerda, maatschappelijk werker, contextueel- en systeemtherapeut, werkt als systeemtherapeut bij jeugdhulpverleningsinstantie De Rading in Utrecht. Prof. dr. F. Boer is emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie. Correspondentie: j.van.den.heuvel@rading.nl.

Samenvatting

Het behandelprogramma Contextuele leer- en behandelgroepen en individuele trajecten voor alle betrokkenenbij seksueel misbruik (CLAS) kan worden ingezet bij gezinnen waar seksueel misbruik voorkomt. CLAS gaat ervan uit dat seksueel misbruik binnen gezin en familie een relationeel trauma is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Kind & Adolescent Praktijk 2/2015 Naar de uitgave

Uit de praktijk

In het gootsteenkastje

Werk in uitvoering

Beter bij de les