Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2018 | Werk in uitvoering | Uitgave 3/2018

Kind & Adolescent Praktijk 3/2018

Een effectiviteitsstudie naar de Resolutions Approach

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Vera van der Werff, Annemariek Sepers, Chris Dijkhuizen, Trudy Mooren, Marija Maric
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs Drs. V. van der Werff, psycholoog/junior onderzoeker, Universiteit van Amsterdam. Drs. J.W. Sepers, klinisch psycholoog, Arq|Centrum45. Drs. C. Dijkhuizen, GZ-psycholoog, de Waag. Dr. T. Mooren, klinisch psycholoog/senior onderzoeker, Arq|Centrum45 en Universiteit Utrecht. Dr. M. Maric, universitair docent/senior onderzoeker, Universiteit van Amsterdam. E: v.vanderwerff@uva.nl.

Samenvatting

Het is niet eenvoudig gebleken om het resultaat van interventies voor kindermishandeling in gezinnen te onderzoeken. Deze gezinnen lijken niet alleen untreatable, maar ook unresearchable. Samen met praktijkdeskundigen is nu een effectiviteitsstudie naar de Resolutions Approach opgezet: een project dat is opgestart vanuit de praktijk en met de praktijk, met een onderzoeksopzet die probeert aan te sluiten bij de heterogene doelgroep.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Kind & Adolescent Praktijk 3/2018 Naar de uitgave

Gezien en Gelezen

Gezien en gelezen

Nader onderzoek gewenst?

Twaalf, twintig of honderd sessies