Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2018 | OriginalPaper | Uitgave 3/2018

Kind & Adolescent Praktijk 3/2018

Het KINGS-model bij licht verstandelijke beperking

Behandeling van complexe gezinstrauma’s in klinische setting

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Liesbeth mevissen, Marjolein Evers, Femy Wanders, Robert Didden
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs Dr. L. Mevissen, klinisch psycholoog en onderzoeker bij Accare. M. Evers MSc, gz-psycholoog bij Ambiq, orthopedagogisch behandelcentrum. Drs. F. Wanders, klinisch psycholoog, psychotherapeut en behandelmanager bij de Intensieve zorg van Accare. Prof. dr. R. Didden, senior onderzoeker en gz-psycholoog bij Trajectum, bijzonder hoogleraar bij het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit. E: lmevissen@gmail.com.

Samenvatting

Voor gezinnen waar uithuisplaatsing van kinderen dreigt, is het KINGS-model ontwikkeld. Ouders en kinderen doorlopen een intensieve klinische traumabehandeling, ingebed in een trauma-sensitief opvoedondersteuningsprogramma. Voor gezinnen waar een (of meer) van de gezinsleden een licht verstandelijke beperking heeft, is er de KINGS-LVB variant.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Kind & Adolescent Praktijk 3/2018 Naar de uitgave

Gezien en Gelezen

Gezien en gelezen

Interview met david heyne en floor sauter

Bang voor school