Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2018 | OriginalPaper | Uitgave 3/2018

Kind & Adolescent Praktijk 3/2018

Risico op kindermishandeling verlagen met arij-needs

'What works-principes' in de jeugdzorg: een nieuw instrument

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Claudia van der Put, Mark Assink, Jeanne Gubbels, Judith van Lent, Geert jan Stams
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs Dr. C.E. van der Put, universitair docent aan de UVA, afdeling Forensische Orthopedagogiek. Dr. M. Assink, postdoctoraal onderzoeker aan dezelfde afdeling. J. Gubbels, Msc, promovendus aan dezelfde afdeling. J. van Lent, Msc, gedragswetenschapper bij het dr. Leo Kannerhuis. Prof. dr. G.J.J.M. Stams, hoogleraar Forensische Orthopedagogiek aan de UvA. E: c.e.vanderput@uva.nl.

Samenvatting

Interventies die kindermishandeling moeten voorkomen, hebben te weinig effect, blijkt uit onderzoek. Mogelijk komt dit doordat in de jeugdbescherming de ‘what works-principes’ onvoldoende worden toegepast. Om ook daar volgens deze principes te kunnen werken, zijn de ARIJ-Risk en ARIJ-Needs ontwikkeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Kind & Adolescent Praktijk 3/2018 Naar de uitgave