Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Autisme bij ouderen | Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010

Een beetje vreemd…

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2010
Auteur:
Sylvia Heijnen-Kohl
Belangrijke opmerkingen
Sylvia Heijnen-Kohl is GZ-psycholoog/psychotherapeut i.o. en werkt bij de divisie Ouderen van de Mondriaan Zorggroep voor Geestelijke Gezondheid; op verzoek is een literatuurlijst verkrijgbaar.

Samenvatting

De relatief stabiele sociale structuur waarin de huidige generatie ouderen is opgegroeid, heeft autistische stoornissen in sommige gevallen lange tijd verhuld. Door maatschappelijke veranderingen en het wegvallen van vertrouwde patronen op oudere leeftijd, treden deze alsnog aan het licht en krijgt ook de ouderenzorg ermee te maken. Waaraan kun je een autistische stoornis herkennen en hoe ga je om met dergelijke ouderen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010 Naar de uitgave

Gesprek met regisseur Klara Van Es

Verdwaald in het geheugenpaleis

Wonen met dementie in het verzorgingshuis

Meer dan wonen

Nieuws van de Vereniging voor Psychogeriatrie

Psychogeriatrieprijs voor Jacomine de Lange

In de etalage

CADO

Onder de loep: Vrijgevigheid en Alzheimer

Voor het goede doel